Şubat Ayı Puantaj Hesaplaması ve Nakil Personel

Şubat Ayı Puantaj Hesaplaması ve Nakil Personel

Şubat Ayının Sigorta Gün Sayısı

Ocak ayı 31 gün, Şubat ayı 28/29 gün, Mart ayı 31 gün, Nisan ayı 30 gün…

Öncelikle şunu söylemeliyim ki ilgili ay kaç gün olursa olsun sigorta kapsamında aylık olarak tam çalışan işçinin sigortalı olarak gösterilme süresi 30 gündür. İster bu ay fazla olsun isterse az olsun.

Ayların kaç gün olduğunun önemi ilgili ay içerisinde işten ayrılan veya yine ilgili ay içerisinde işe giren sigortalılar içindir. Ayın ilk günü işe giren veya ay içinde tam çalışıp ayın son günü işten ayrılanlar için yine SGK ya 30 gün bildirimi yapılır.

Peki SGK ya bildirilen gün sayısı ne şekilde düzenlenir? Burada parmak hesabı yapıp sigortalının çalışma gün sayısını belirlemeliyiz. İşe giriş günü ve işten ayrılış günü de eklenmelidir.

Örnekle açıklamak gerekirse:

Şubat ayı 28 gün varsayımıyla;

Ahmet bey 02.02.2017 tarihinde işe girmiş ise ve 28.02.2017 işten ayrılmış ise çalışmış olduğu gün sayısı 27 gündür.

Ancak Ahmet bey 01.02.2017 tarihinde işbaşı yapmış ve şubat ayı son günü olan 28.02.2017 tarihinde ayrılmış olsaydı puantaj gün sayısı 30 olacaktı.

Yine 31 gün süren aylar için de aynı hesap yapılır ve işçiye puantaj uygulanır.

Burada asıl sorun olan nokta şu; “aynı işyerine ait başka bir yerde çalışacak olan yani NAKİL olan işçi için ne yapılır?

Çünkü nakil olan personel 31 gün olan aylar için 31 gün çalışmış olarak belirtilir. Mesela;

Ahmet bey Mart 2017 döneminde 14 gün “A” şantiyesinde çalıştıktan sonra aynı işverene ait başka bir “B” şantiyesinde 15 Mart tarihinde çalışmaya başlasın. SGK bildirimini de nakil olarak yapalım. İlk işyerinde 14 gün puantaj ve ikinci işyerinde 17 günlük puantaj atılması gerekecektir. Toplamda 31 gün SGK ya bildirilmelidir.

Hayri ALBAYRAK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ