“İşyeri İz Olmuş İşlem Yapılamaz” Ne Demek?

“İşyeri İz Olmuş İşlem Yapılamaz” Ne Demek?

SGK’nın internet üzerinden sunduğu hizmetlere şifremiz ile giriş yaptığımız takdirde bazen “işyeri iz olmuş işlem yapılamaz” uyarısı alabilmekteyiz. Örneğin e-bildirge ya da işe giriş/ayrılış bildirgesi yaparken bu tür uyarıyla karşılaşabilmekteyiz. Peki işyeri iz olmuş işlem yapılamaz ne demektir?

İşyerinin iz olması SGK şifresinin iptal olduğu anlamını taşır. Yanlışlıkla ya da farklı sebeplerle olabilen bir durumdur. İşyerinizin kapatıldığı anlamına gelmez.

Eğer yanlışlıkla olmuşsa ilgili SGK Merkezini arayarak bu durumu telefonla düzeltebilirsiniz.
İşyerinin iz olmasının bir kısım nedenleri Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 34. maddesinde şöyle belirtilmiştir.

MADDE 34

(1) İşyerinin yanlış veya yersiz olarak tescil edildiğinin tespiti hâlinde, ünitece tescil işleminin iptali yapılır.

(2) Aynı iş veya işyerine birden fazla sicil numarası verilmiş olduğunun anlaşılması hâlinde, sonradan verilen numaralar ünitece re’sen iptal edilir. İptal edilen numaralar başka işyerine verilmez. Ancak işlemler sonradan verilen numaradan yürütülmüşse geriye dönük işlem yapmamak için diğer numaralar, işlem gören işyeri dosyasının numarasında birleştirilir.

(3) Özel nitelikteki inşaat işyerleri ile ihale konusu işyerleri hariç olmak üzere, kapanma, terk veya tasfiye olmadığı hâlde, işyerinde en az iki yıl süre ile sigortalı çalıştırılmadığı, işverenler tarafından bildirilen veya Kurumca tespit edilen işyeri dosyaları, sigortalı çalıştırılmaya son verilen tarih itibarıyla ünitece Kanun kapsamından çıkarılır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ