Güncel SGK Meslek Kodları Liste “2019”

2019 Güncel Meslek Kodları listesini indirin. Hatasız ve en güncel meslek kodları listesi excel ve pdf formatında yazımızda.

Güncel SGK Meslek Kodları Liste “2019”

2012 yılından bu yana meslek kodları uygulaması devam etmektedir. Çalışan işçi ya da hizmet verenlerin çalışmış oldukları işin niteliğinin belirlenmesi amacıyla çalışanın meslek kodu belirtilmesi zorunludur.

Meslek Kodları İŞKUR tarafından belirlenen kodlar ve bu kodların karşılığında bildirilen meslek isimleridir. İşkur tarafından sürekli olarak güncellenmekte ve ortaya çıkan yeni meslekler de dâhil edilmektedir. Bu meslek kodları kariyer, ücret, çalışma durumu ya da çalışma saati olarak da değerlendirilip kendi meslek gruplarıyla ayrışabilmektedir.

Bizler insankaynaklariyiz.net olarak sizlere en güncel ve en yeni meslek kodlarını hatasız ve güncel olarak sunmaktayız.

“2020” GÜNCEL MESLEK KODLARI BELİRLENDİ !

SAYFAYA GİTMEK İÇİN “TIKLAYIN” !

Aşağıdaki linklerde “PDF” ve ”EXCEL” formatlarında indirme linkleri tarafınıza belirtilmiştir. İster “pdf” isterseniz de “xls” yani excel formatında tıklayıp indirebilirsiniz.

⇒ “EXCEL” 2019 Güncel SGK Meslek Kodları İndirmek İçin TIKLAYIN !

 ⇒ “PDF” 2019 Güncel SGK Meslek Kodları İndirmek İçin TIKLAYIN !

2019 Güncel Meslek Kodlarını indirmek için yukarıdaki linki tıklayınız!

Yıl içerisinde 2018 Meslek Kodları Listelerimiz Güncellenmeye Devam Edecektir.

Dosya içerisinde daha rahat arama yapmak için “Ctrl + F”  (ara) tuşlarını kullanabilirsiniz.

Günümüzde meslek kodları uygulaması bilindiği üzere devam etmektedir. Çalışan işçilerin meslek kodları meslekleri üzerinden değil işyerinde çalıştıkları pozisyona göre belirtilmelidir. Bir kısım işyerleri bu konuya yeterince önem göstermediği görülüyor. Genel meslek belirterek, yanlış meslek bildirerek çalışanların meslek kodları yanlış veya hatalı girilebiliyor. Özellikle belirli yıl meslek kodunda çalışılması öngörülen çalışanlar bu konuda mağdur olabiliyor.

Örnek olarak; inşaat mühendisi işyerinde iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyor ise meslek kodu inşaat mühendisi değil iş güvenliği uzmanı olarak girilmelidir (A/B/C).

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ