2015 En İyi İşveren Ödülleri Açıklandı

2015 En İyi İşveren Ödülleri Açıklandı

Great Place to Work Enstitüsü, 2015 Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesini açıkladı. Türkiye’de 3’üncü kez açıklanan ve 80 firmanın değerlendirildiği listenin zirvesi açıklandı.

HAKKANİYET ALGISI ZAYIF
Çalışanların verdiği cevaplara dayanılarak yapılan araştırmada ise firmalar en düşük puanları yüzde 68 ile hakkaniyet alanında aldı. Yani çalışanlar işyerlerinde kendilerine hakkaniyetli davranıldığını düşünmüyorlar. Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Hakkaniyet, dünyanın geri kalanında da olduğu gibi genel bakışta en tartışmalı ve sıkıntılı değerimiz.

Bu alanda, çalışanlarda cinsel yönelim, etnik köken ve engellerinden bağımsız olarak hakkaniyetli davranıldığına yönelik yüzde 90’lara çıkan olumlu bir tablo varken, şirket kazancının paylaşılması, terfiler ve hakkaniyetli ücretlendirme ile ilgili sorularda puanların yüzde 40’lara kadar düştüğü görülüyor” diye konuştu. Toprak araştırmada, güvenilirlik alanındaki en düşük puanın yüzde 65 ile “Yöneticiler sözlerini tutarlar”, saygı alanındaki en düşük puanın ise yüzde 61 ile “İşyerine mahsus ve eşsiz sosyal haklarımız var” cevabı olduğunu söyledi.

Great Place to Work Enstitüsü, 2015 Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesini açıkladı. Türkiye’de 3’üncü kez açıklanan ve 80 firmanın değerlendirildiği listenin zirvesine bu yıl Microsoft oturdu. 2’nci sıraya listedeki tek lokal şirket olan BursaGaz alırken, Hilti üçüncü sıraya yerleşti. İstanbul Edition Hotel turizm sektöründen, Toyota ise otomotivden listeye giren tek firma oldu. Sahibinden.com, Gitti Gidiyor, H&M, Doğuş Holding ve Vodafone da listede yer alan diğer firmalardan. 3 yıldır listede yer alan AXA Sigorta, bu yıl kendi kategorisinde birinci oldu ve aynı zamanda finansın en iyi işvereni seçildi.

Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesi
1. Microsoft 2. BursaGaz 3. Hilti 4. EMC 5. The Istanbul Edition Hotel 6. SAP Türkiye 7. Daiichi Sankyo 8. JTİ Pazarlama 9. Doğuş Holding 10. Abbvie 11. Sahibinden.com 12. Turkasset Varlık Yönetimi 13. Toyota Pazarlama 14. GE Aviation 15. Socar Enerji A.Ş 16. VDF Finansman (Volkswagen Doğuş Tüketici finansmanı ) 17. Gitti Gidiyor 18. GE Healthcare HQ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ